Jak zrobić baranka w drewnianej formie

Prezentowany tekst jest efektem naszych działań w partnerstwie z zrobimto.pl

Być może zastanawiasz się, jak zrobić baranka. Nie jesteś pierwszym, który zadaje to pytanie, a jest kilka różnych sposobów, które możesz zastosować. Być może słyszałeś o innych sposobach na zrobienie baranka, ale nigdy sam nie próbowałeś. Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci zrobić baranka z formy. Po pierwsze, będziesz potrzebował formy do baranka. Będzie ona miała wymiary około 3,2″ x 2,0″ x 1,25″. Do jej wypełnienia będziesz potrzebował również jednej kostki masła.

Przygotuj ciasto na tort. Upewnij się, że ciasto jest nieco ponad połowę wypełnione. Jeśli jest zbyt pełne, ciasto może się rozlać. Aby temu zapobiec, wyłóż formę papierem pergaminowym. Gdy ciasto będzie już upieczone, zawiąż papier pergaminowy na górze. Jeśli chcesz, aby pozostał on wewnątrz formy, możesz go usunąć zanim trafi do pieca. Ta metoda spowoduje jednak powstanie grudkowatego ciasta.

Twarzowa część formy baranka nie ma otworu, więc do jej ozdobienia będziesz musiał użyć drewnianych szpikulców lub patyczków do maku. Możesz również zawiązać sznurek wokół formy, aby później można ją było odwrócić do środka. Pomoże to w szybszym schłodzeniu. Jeśli nie jest zbyt gorąca, możesz zostawić ją w piekarniku jeszcze na kilka minut.

Jeśli organizujesz przyjęcie, Twoja drewniana forma do masła może być punktem centralnym. Masło w kształcie baranka z pewnością przyciągnie uwagę, gdy zostanie podane z odrobiną sera i krakersów. Ta forma to wyjątkowy przedmiot, który można wykorzystać podczas uroczystości bożonarodzeniowych i wielkanocnych. Upewnij się, że dobrze wypłuczesz formę po użyciu, aby uniknąć trocin. Możesz również pozwolić jej całkowicie wyschnąć poprzez suszenie na powietrzu.

Możesz nawet zrobić ciasto na kilka dni przed Wielkanocą. Przed podaniem możesz przykryć je folią lub przechowywać w szczelnym pojemniku. Możesz je zrobić nawet do trzech dni przed Wielkanocą. Wtedy można podać je gościom i udekorować cukrem pudrem. Ten przepis jest autentycznie niemiecki. Życzymy miłej zabawy i wspaniałych Świąt Wielkanocnych! Jeśli szukasz autentycznego niemieckiego przepisu na wielkanocne ciasto jaglane, ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Ciasto jest wilgotne, pyszne i łatwe do wykonania.

Masło baranka jest popularnym jedzeniem wielkanocnym i można je kupić w wielu miejscach w USA, gdzie jest duża populacja Polaków. W Buffalo w stanie Nowy Jork jednym z pierwszych miejsc, gdzie sprzedawano baranki maślane był Broadway Market. Inną popularną marką jest Danish Maid Butter, które jest produkowane w południowej części Chicago. Jeśli mieszkasz w Chicago, możesz je kupić w Krogerze, Jewel-Osco lub innych supermarketach.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *